Brouwerij en proeflokaal Poesiat & Kater is gevestigd te Amsterdam Oost in een schitterend gebouw uit 1887. Op elk moment van de dag heeft de brouwerij zeven verschillende bieren op de tap staan.

Poesiat en Kater is de opvolger van wat ooit de grootste brouwerij van ons land was: Van Vollenhoven’s bierbrouwerij ‘De Gekroonde Valk’. Zij exporteerde bier over de hele wereld. Het bekendste en meest gedronken bier was de Van Vollenhoven’s Extra Stout. In 1949 werd de brouwerij overgenomen door Heineken. Toen deze samenwerking begin deze eeuw stopte greep stichting De Gekroonde Valk opnieuw haar kans.

De traditionele en historische Hollandse bieren van Van Vollenhoven worden hier weer als vanouds gebrouwen evenals nieuwe en eigentijdse bieren van Poesiat & Kater.

De bieren van Poesiat & Kater zijn bijzondere speciaalbieren, vaak gebrouwen in kleine oplage door Brouwer Julián. Julián is begonnen bij Brouwerij ’t IJ, waar hij ook het laboratorium opzette. In 2014 is hij door Poesiat en Kater gevraagd om samen de brouwerij op te starten.

Naast Julián kent Poesiat en Kater gastheer Jorn, gastvrouw Dafne en Chefkok Tommy. Allen hebben enorm veel ervaring in de horeca en kennis van de gastvrijheid welke hierbij komt kijken.

De nieuwe brouwerij, geopend in maart 2017 is vernoemd naar meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater. Zij waren ‘werklieden’ van de Van Vollenhoven brouwerij, die eind 19de  eeuw een belangrijke rol speelden in de verbetering van de werk- en woonomstandigheden van arbeiders in ons land.

Met een menukaart die is afgestemd op de bieren kun je bij Poesiat en Kater terecht voor de lekkerste bieren en bier-spijs combinaties.

BEIJK ONZE ARRANGEMENTEN